دانستنی ، تفریحی ، خبری ، علمی همه چیز در ایران

مطالب ناب از سر تا سر اینترنت ، دانستنی ، علمی ، خبری ، تفریحی و...

دانستنی ، تفریحی ، خبری ، علمی همه چیز در ایران

مطالب ناب از سر تا سر اینترنت ، دانستنی ، علمی ، خبری ، تفریحی و...

ایا قند مصنوعی باعث کاهش وزن میشود؟



محققان در پژوهش های که در خصوص مصرف شیرین کننده های مصنوعی انجام داده اند، به این موضوع پی برده اند که شیرین کننده های مصنوعی موجود در نوشیدنی های گازدار یا در مواد غذایی هیچ تاثیری در لاغری افراد ندارند.


گروهی از محققان با جمع‌آوری و آنالیز نتیجه پژوهش‌های گذشته پیرامون تاثیر استفاده از مواد غذایی با شیرین‌کننده‌های مصنوعی دریافتند که مصرف این مواد مصنوعی هیچگونه تاثیری در لاغری ندارد.


بررسی نتایج مطالعات گذشته همچنین نشان می‌دهد که شاخص نشانگر توده بدنی یا BMI حتی در کسانی که با هدف کاهش وزن به مصرف فراورده‌های حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی روی‌ می‌آورند، بیشتر از افراد معمولی است.


از دیگر مشکلات مصرف فرآورده‌های غذایی حاوی عوارض شیرین‌کننده‌های مصنوعی، افزایش احساس آزادی عمل در خوردن مواد غذایی با این باور که این فراورده‌ها کالری کمتری دارند، پس می‌توان مقدار بیشتری از آنها را مصرف کرد.


محققان با جمع‌آوری نتایج چندین پژوهش پیرامون تاثیر مصرف قند مصنوعی و مقایسه آن با اعتیاد به مواد مخدر مثل کوکائین دریافتند که متاسفانه فرایند تشخیص غذاهای شیرین و احساس خوشایند هنگام مصرف آنها و همچنین احساس خوشایند هنگام مصرف مواد مخدر در مغز کاملا مشابه و در چرخه روانی پاداش مثبت قرار دارد.



خواص زیره + اثرات زیره بر سلامت بدن


خواص طلایی زیره که شما را ملزم به استفاده از آن می کند!



 زیره از جمله گیاهانی است که مصارف مختلفی را در زندگی روزمره ما دارد. زیره از خواص متعددی برخوردار است که می توانند برای بهبود تعداد زیادی از امراض اثر بخش باشد. به همین سبب مصرف آن بسیار توصیه شده است. در این مطلب قصد داریم تا شما را با ۵ خاصیت طلایی زیره آشنا کنیم. 

اثرات مصرف زیره بیشمار هستند اما ما در این پست تعدادی از آن ها را به شما خواهیم گفت.

زیره گیاهی با مقادیر قابل توجهی املاح، مواد معدنی، ریز مغذی‌ها، انواع ویتامین و آنتی اکسیدان بوده که به علت وجود همین مواد، خواص درمانی و خوراکی بی نظیری دارد. گیاه زیره رابطه خوبی با پوست داشته و مانع مقاومی برای جلوگیری از پیری زودرس به شمار می‌آید.


 

زیره به صورت طبیعی در ایران، افغانستان، ترکیه، ازبکستان، مصر، هند، مکزیک، سوریه و… رشد می‌کند. این گیاه دارای دو نوع سبز و سیاه بوده که زیره سیاه را همه با عنوان زیره ایرانی می‌شناسند.

همچنین خوب است بدانید با جویدن دانه های زیره می‌توانید از شر بوی بد پیاز و سیر خلاص شوید. خانومانه در این نوشته قصد داشته تا به طور خلاصه به خواص بی نظیر زیره اشاره کند.


خاصیت اول


گیاه زیره منبعی سرشار از فیبر غذایی است. فیبر خوراکی موجود در دانه های زیره تأثیر خوبی بر مخاط جداره روده خواهد گذاشت و باعث می‌شود تا از روده‌ها در برابر سرطان حفاظت شود. همچنین این فیبر از جذب بیش از حد نمک در روده جلوگیری می‌کند.


خاصیت دوم


گیاه زیره منبعی سرشار از املاح و مواد معدنی همچون منگنز، منیزیم، پتاسیم، مس، کلسیم و آهن می‌باشد.


خاصیت سوم


فیبر خوراکی موجود در زیره سبب افزایش حجم غذا می‌شود و در پی آن سرعت حرکت غذا در روده را بالا می‌رود که این امر از بروزیبوست جلوگیری می‌کند.


خاصیت چهارم


در دل دانه های زیره روغن‌های بی نظیری نهفته که به علت دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی قدرتمند و ضد نفخ بودن به بهبود عملکرد دستگاه گوارشی کمک بسیاری می‌کند.


خاصیت پنجم


با مصرف زیره می‌توان ویتامین‌های ضروری و مورد نیاز بدن همچون ویتامین‌های A ،E و C را تأمین کرد.



اگر بجای آب نوشابه یا نوشیدنی های دیگر را جایگزین میکنید حتما این مطلب را بخوانید



هیچ نوشیدنی ای را جایگزین آب نکنید


امروزه انواع مختلفی از نوشیدنی ها و آبمیوه ها وجود دارند و به افراد این اجازه را می دهند با توجه به علاقه و سلیقه خود نوشیدنی دلخواهشان را انتخاب کنند. اما بهتر است بدانید هیچ یک از این نوشیدنی ها جای آب را نمی گیرند. در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که اگر همه نوشیدنی ها جای خود را به آب دهند چه اتفاقی خواهد افتاد؟


سریع تر وزن کم می کنید


بله به همین راحتی اگر ۹ روز متوالی به جای هر نوشیدنی دیگری آب بنوشید، درست مثل آن است که ۸ کیلومتر در یک روز دویده باشید.که این خود گویای ارزش این جایگزینی است.


متابولیسم بدنتان را بالا می‌برید تحقیقات نشان می‌دهند که با مصرف ۵۰۰ml (نیم لیتر) آب در صبح متابولیسم بدن شما به میزان ۲۴درصد افزایش می‌یابد، پس در دربرنامه روزانه خود نوشیدن منظم آب را وارد کنید و از نتایج آن شوکه شوید.


مغزتان بهتر کار می کند


آیا می دانستید که مغز شما ۷۵ تا ۸۵ درصد از آب تشکیل می‌شود؟ پس نوشیدن آب به میزان مناسب کمک می‌کند تا بهتر فکر کنید و بهتر متمرکز شوید. همچین نوشیدن آب کمک می‌کند تا کارهای خود را بهتر و با کیفیت انجام دهید و باعث می‌شود در هر ساعتی از روز حتی در عصر های جمعه هم پر انرژی و سرحال باشید.


کمتر غذا می‌خورید


آب اشتهایتان را سرکوب می‌کند و کمک می‌کند که در برابر زیاده روی در غذا خوردن قوی تر عمل کنید. پس اگر می‌خواهید سلامت جسمی‌تان را تضمین کنید، قبل از هر بار غذا خوردن حداقل یک لیوان آب بنوشید.


بدنتان بهتر از شر سموم خلاص می شود


آب از تجمع مواد زاید و مضر در بدنتان جلوگیری کرده و از پیری جلوگیری به عمل می‌آورد پس توصیه می‌کنیم همین الان یک لیوان آب بنوشید.


کمتر به بیماری‌مبتلا می شوید


نوشیدن آب ریسک ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می دهد، بیماری‌هایی مثل فشار خون بالا، بیماری‌های کلیوی و گوارشی، پس اگر می‌خواهید هزینه پزشک و خدمات‌ درمانی را نپردازید، یک راه ساده آن این است که هوشیارانه آب بنوشید.


قلبتان بهتر می تپد


نوشیدن پنج لیوان آب در روز احتمال حمله قلبی را به میزان باورنکردنی ۴۱ درصد کاهش می دهد و از آن جلوگیری می‌کند.



عادت های غلط غذا خوردن خود را بشناسید + اموزش صحیح غذا خوردن



عادت های غلط غذا خوردن


برخی اوقات در هنگام غذا خوردن به عادت های اشتباهی که ممکن است باعث بروز بیماری و تهدید سلامتی شود دقت نمی کنیم و همین عامل باعث می شود در دراز مدت سلامت دستگاه گوارش و معده با آسیب روبه رو شود، در این مقاله عادت های اشباهی غذایی را مورد بررسی قرار می دهیم.


آیا تا کنون نسبت به غذاهایی که می‌خورید فکر کرده‌اید؟ آیا نسبت به خرید برخی از غذاها احساس گناه داشته‌اید؟ در این مقاله قصد داریم اشتباهات رایجی که شما در خوردن مرتکب می‌شوید را بیان کنیم.


عادت‌های بد غذایی ۱: ما اطراف خود را با غذاهای مختلف پر کرده‌ایم:


تحقیقات مختلف انجام شده در دانشگاه مواد غذایی کورنل نشان می‌دهد که هرچقدر اطراف خود را با مواد غذایی مختلف پر کنیم به همان مقدار نیز به مصرف بی رویه‌ی آنها عادت خواهیم کرد. به یاد داشته باشید که هر چقدر اطراف خود را از مواد غذایی مختلف خالی نگه دارید ، کمتر احساس گرسنگی می‌کنید و می‌توانید بدنی سالم داشته باشید. به طور کلی ، دیدن مواد غذایی مختلف شما را ترغیب به خوردن آن‌ها می‌کند.


عادت‌های بد غذایی ۲: ما وعده‌های غذایی کوچک بسیاری مصرف می‌کنیم:


برای سال‌ها ، داغترین رویکرد و گرایش افراد رژیمی ، پخش کالری در وعده‌های غذایی کوچک بود. اما تحقیقات انجام شده در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ( و بسیاری از مکان‌های دیگر ) نشان می‌دهد که هر چقدر بیشتر بخورید ، تمایل بیشتری برای پرخوری خواهید داشت. در نتیجه، خوردن وعده‌های غذایی کوچک اما بی‌شمار کمکی به سلامتی شما نخواهد کرد و می‌تواند مقدار مصرف روزانه‌ی شما را بیش از پیش افزایش دهد. زمان آن فرا رسیده است که وعده‌های خود را به صورت منطقی انتخاب کنید.


عادت‌های بد غذایی ۳:ما نمی‌توانیم چربی‌های مفید را از چربی‌های بد تشخیص دهیم:


دکتر آلیس لیختن اشتاین، مدیر قلب و عروق در دانشگاه تافتس می‌گوید: ” بیشتر افراد هنوز هم نمی‌توانند چربی‌های مفید و مورد نیاز بدن خود را بدست آورند. شما همیشه دوست دارید از خوردن چربی‌های اشباع و ترانس خودداری کنید اما به چربی‌های تک اشباع نشده و چند اشباع نشده مختلفی هم نیاز دارید. بهترین منبع برای بدست آوردن این چربی‌های مفید ، استفاده از ماهی ، آجیل‌ها ، آووکادو ، سویا و روغن کانولاست.” در مورد مقدار چربی که مصرف می کنید نگران نباشید، همیشه به نوع چربی توجه داشته باشید. این موضوع بسیار پر اهمیت است.



عادت‌های بد غذایی ۴: به خاطر ذخیره کردن پول، مقدار غذای بیشتری مصرف می‌کنیم:


بیشتر افراد فکر می‌کنند که خوردن مقدار غذای بیشتر در یک رستوران می‌تواند به ذخیره کردن پول کمک کند در حالیکه واقعیت اینگونه نیست. برای اینکه رژیم سالمی داشته باشید باید معیار انتخاب کف دست باشد و نه مقدار پولی که پرداخت می‌کنید. در هر وعده‌ی غذایی شما می‌توانید مواد را بر اساس کف دست خود انتخاب نمایید. مثلا مصرف دو تکه نان به اندازه‌ی کف دست بسیار مناسب خواهد بود.


عادت‌های بد غذایی ۵: کالری موجود در مایعات را بی‌اهمیت جلوه می‌دهیم:


دکتر جودیت استرن، استاد تغذیه و طب داخلی در دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: “چیزی که بیشتر از هر چیزی مرا متعجب می‌کند ، مصرف نوشیدنی‌های شیرینی است که دارای کالری بسیار زیادی هستند. من ترجیح می‌دهم این نوشیدنی‌ها برای همیشه به فضا پرتاب شود و دور زمین بچرخد تا هیچ کس به آن دسترسی نداشته باشید.”


نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه دارای کالری بسیار زیادی هستند و باعث ایجاد حس سیری کاذب در فرد خواهند شد. چای یک جایگزین مناسب برای چنین نوشیدنی‌هایی است که سلامت قلب شما را افزایش داده و از بروز سرطان‌های مختلف جلوگیری می‌کند. همچنین چای می‌تواند باعث استحکام دندان و استخوان‌های شما شود و از پوست نیز مراقبت نماید.


عادت‌های بد غذایی ۶: به درستی زمان گرسنه شدن خود را تشخیص نمی‌دهیم:


بسیاری از غذا خوردن‌ها بر اساس عادت است و معمولا بدن ما به مواد غذایی نیاز ندارد. اگر نمی‌دانید گرسنگی واقعیتان چه زمانی است ، پس نمی‌توانید از خوردن دست بکشید. برای مبارزه با این مشکل ، باید در زمان خوردن آگاه‌تر باشید. موارد زیر را امتحان کنید:


قبل از خوردن، آرام باشید و به گرسنگی خود از ۱ ( گرسنگی شدید ) تا ۷ ( سیری کامل )نمره دهید.

به آرامی غذا بخورید ، کمی توقف کنید و دوباره به گرسنگی خود نمره دهید و تغییرات را مشاهده نمایید.

زمانی که خوردن غذا تمام شد ، دوباره به خود نمره دهید. سعی کنید نمره ی خود را بین ۲.۵ تا ۵.۵ نگه دارید.

زمانی دست از غذا بکشید که کاملا سیر نشده‌اید.



اسیب های صبحانه نخوردن در دانش آموزان ، حتما به کودکانتان صبحانه خوردن بیاموزید



آسیب های صبحانه نخوردن در دانش آموزان


تغذیه دانش آموزان باید مناسب باشد. طبق یک بررسی، پدر مادرانی که علاقه مند هستند بچه هایشان در یادگیری رشد پیدا بکنند به این نکته توجه کنند که بچه هایی که صبحانه نخورده مدرسه می‌روند حداقل بیست درصد کاهش یادگیری دارند. مهم ترین و اثر گذارترین وعده تغذیه ای صبحانه است.


ما باید این را حتما توجه کنیم که بچه ها در محیط خانه صبحانهبخورند و در مدرسه نیم چاشت میان وعده شان را بخورند. چون در مدارسی که نه صبح می خواهند صبحانه بدهند تا گوارشش انجام شود و جذب بدن شود حداقل یک ساعت و نیم زمان می‌برد. یعنی دانش آموز تا ساعت ده و نیم صبح انگار بدون سوخت در مدرسه بوده در خیلی از مدارس هم دروس مهم را در ساعات اول می‌گذارند که تحلیل ذهنی فکری باشد.


همیشه به پدران و مادران و خصوصا مادرانی که به بچه هایشانصبحانه نمی‌دهند و بدون صبحانه به مدرسه می‌فرستند متذکر می‌شویم شما دارید در حق بچه تان ظلم می‌کنید. ظلم این نیست که گوش بچه را بپیچانیم و بزنیم. ظلم این است که بهترین اوقات زندگی اش را مدرسه می‌رود یادگیری اش کاهش پیدا کرده و عصبی تر است. پرخاشگری می‌کند. دلیلش هم این است که صبحانهنخورده است.


 آسیب های صبحانه نخوردن


اولین آسیب


– کاهش توجه و تمرکز است. برخی از پدران و مادران یا معلمین می‌گویند، حواس برخی از دانش آموزان به راحتی پرت می‌شود. پاک کنی می‌افتد صدایی هم ندارد، ولی سریع عوامل حواس پرتی حواسش را پرت می‌کند.


– امروز در جدید ترین پژوهش ها به این نتیجه رسیده‌اند مشکل عدم تمرکز، ارتباط مستقیم با تغذیه دارد. یعنی بچه هایی که صبحانه نمی‌خورند، کاهش تمرکز و توجه پیدا می‌کنند.


دوم آسیب


– بچه هایی که صبحانه نمی‌خورند پرخاشگر می‌شوند.


سومین آسیب


– بچه هایی که صبحانه نمی‌خورند، در محیط کلاس و مدرسه و درس بی‌حوصلگی پیدا می‌کنند.


چهارمین آسیب


– بچه هایی که صبحانه نمی‌خورند، ارتباطاتشان با هم سن و سالانشان تضعیف می‌شود. خود ما هم همین طوری هستیم یک فردی گرسنه وقتی سر کار می‌رود در محیط کارش بی حوصله است. با همکارانش سرسنگین می‌شود. نمی‌تواند ارتباط خوبی بگیرد.


 


آموزش کودک از صبحانه شروع می شود نه از زنگ مدرسه


مواد مغذی به عنوان پیش سازهای مواد شیمیایی_عصبی هستند و برای ساخته شدن آن ها ضروری هستند. کمبود مواد مغذی ، کارکرد مغز و سیستم عصبی را تغییر می‌دهند، طوری که علائم بی توجهی یا تحریک پذیری در کودکان مبتلا به سوء تغذیه پروتئین_انرژی دیده شده است.


– دانش آموزانی که از گرسنگی رنج می‌برند، معمولاً در درس ریاضیات نمرات کمتری کسب می‌کنند. گرسنگی موقت موجب اختلال در درک مطلب می‌شود و هنگامی که سوء تغذیه با نخوردن صبحانه توام باشد اثر آن بر فعالیت های ذهنی بسیار عمیق تر از زمانی می‌شود که فرد یکی از عارضه‌ها را به تنهایی دارد.


– سوءتغذیه مزمن منجر به حواس پرتی، بی‌توجهی به محرک‌های طبیعی و رفتارهای کنش پذیری در کودک می‌شود.


– تحقیقات نشان داده است دانش آموزی که صبحانه نخورده باشد، قند خونش پس از گذشت ساعاتی پایین می‌آید. در نتیجه انرژی فرد برای یادگیری کم می‌شود و قدرت حل مسائل فکری مثل ریاضی در او به شدت کاهش می‌یابد. چنین دانش آموزی در اواخر ساعات مدرسه کسل است و حوصله‌ی نشستن در کلاس و گوش دادن به درس را ندارد؛ لذا باید گفت « آموزش کودک از صبحانهشروع می شود نه از زنگ مدرسه ». در این جا نقش صبحانه و میان وعده‌ی صبح (ساعت ۱۰ صبح) بسیار آشکار می‌شود.


صبحانه


والدین گرامی اگر هر روز سر میز صبحانه می‌نشینید تا صبحانه لذیذیی صرف کنید، بدون شک فرزند شما نیز چنین خواهد کرد. پس اگر فرزند شما صبحانه نمی‌خورد، اشکال را خود شما باید رفع کنید. اما اگر با وجود نشان دادن یک الگوی خوب، هنوز کودک شما از خوردن صبحانه امتناع می‌کند، می‌توانید از راه حل های زیر استفاده کنید:


۱) صبحانه را برای کودک جذاب کنید.


۲) به کودکمان اجازه دهیم تا در برنامه ریزی صبحانه کمکمان کند.


۳) صبحانه را مختصر کنیم.


۴) رسم و رسوم کهنه را کنار بگذاریم.


۵) تنوع در نوع غذاهای کودکمان


۶) هنگام صرف صبحانه با کودکمان بیشتر دوست باشیم.


دانش آموزان باید صبحانه میل کنند، یک فنجان چای، غذا نیست،د انش آموزی که باید راه درازی را طی کند و دسترسی به صبحانه ندارد باید موقع ورود به مدرسه چیزی میل کند. غذای صبح هرچه پرانرژی تر باشد بهتر است آنچه به طور معمول می‌خورند و غذای شب مانده ای که حرارت دیده، یا آنچه برای صبح آماده می‌کنند مناسب است. وقت کافی برای صرف صبحانه و آمادگی روحی، روانی کودک و خانواده حائز اهمیت است.


اهمیت میان وعده را نادیده نگیریم 


میان وعده باید شامل یک ماده غذایی اصلی یا قوت اصلی مردم و مقداری غذای پر پروتئین، مقداری سبزی یا می‌توانند به شرح زیر باشند:


– نان تازه و برشته روغنی و مغزدار


– ذرت تفت داده


– کلوچه های خانگی


– شیرینی


– بیسکوئیت


– نان و پنیر


– نان و سرشیر


– نان و خامه


– نان و کره


– نان و حلوای خانگی


– نان و حلوا ارده


– نان و حلوای سیاه


– نان و ماست چکیده


– نان و تخم مرغ آب پز


– نان فتیر


– کماچ


– کلمپه


– تخم اردک یا کبوتر یا بلدرچین


– املت


– نان و کوکوها


– نان و گوشت کوبیده


– نان و سیب زمینی تنوری


– نان و سیب زمینی با کره یا روغن


– نان و ارده شیره


– نان و کتلت و گوشت ها


– ماهی کوچک سرخ شده


– نان و ماستینه


– نان سمنو


– دانه های تفت داده گندم


– کنجد


– شاهدانه


– لوبیا پخته


– سویا


– عدسی


دانه های روغنی مثل:


– بادام زمینی


– پسته


– گردو


– بادام


– کنجد


– فندق


– بادام هندی


– هسته زردآلو


– دانه پسته


– کره بادام زمینی


– ارده


– حلوا ارده


بنه های خشک مثل:


– زردآلو


– هلو


– آلو


– آلبالو


– توت


– عناب


– سنجد


– گلابی


– موز


– انجیر


– خرما


– کشمش


در این باره بیشتر بخوانید: اصول تغذیه در دانش آموزان پیش دبستانی


تغذیه دانش آموزان


بد غذایی ها و عادات غذایی غلط در کودکان پیش دبستانی


میوه ها مثل:


– انار


– گلابی


– سیب


– انبه


– خرمالو


– خرما


– نارنگی


– پرتغال


– کیوی


– نارگیل


– نیشکر


– لواشک


– مارمالاد


– گلابی جنگلی


سبزی ها:


– خیار


– هویج


– زردک


– گوجه فرنگی


لبنیات:


– کشک خشک


– ماست چکیده


– کره


– سرماست


– سرشیر